fredag 7 november 2014

Gladiator av Simon Scarrow

Denna bok som jag ska prata om är Gladiator. Den utspelar sig i medeltiden. Huvudpersonen heter Markus. Han ville Bara ha en vanlig familj på landet. Han har aldrig varit så att han vill vara bäst. Han vill bara få tillbaka sin familj.

Den handlar om en kille vid namn Markus som förlorar sina föräldrar och får bli gladiator för att leva. Och detta hände för att hans pappa inte ville betala skatten för att dom hade höjt den, så att det kom vakter och då börja dom slåss.

Men det sluta med att pappan faller. Mamman och Markus får åka i en vagn till en stad där dom ska bli sålda som betjänter. Men i sista stund så kommer en som jobbar för kungen och stoppar dom och säger att dom ska bli sålda på ett anat ställe. Nu sitter dom i en vagn på väg till ett annat ställe. Men Markus lyckas fly och om ni vill veta hur så läs boken. Men nu fortsätter vi. Han springer och springer. Till slut så kommer han till en stad. Där är han utan mat eller dricka. Han måste få tag på något att äta tänkte han. Han ser en båt han tittar in i ett fönster. Han ser ett stort kök med massa mat. Han kryper in och hör han att något kommer.

Det är en av besättningen som kommer. Han ser att det är stökigt och att någon har rotat där.
Han springer upp för trappan igen. Sen hör Markus det kommer fler ner till honom. Då hade den mannen hämtat kaptenen. Dom gick ner till köket. Manen säger att det måste ha varit någon här.
Kaptenen går runt och letar efter den som hade tagit allt. Till slut så ser han Markus som försöker fly. Han skriker: -Kom hit tjuv. Markus och kaptenen slåss. Till slut så lyckas Markus fly. Och om ni vill se vad som hände med kaptenen så får ni läsa boken. Men när han kom ut till gatan så kom det vakter som tog med han till gladiator arenan, och där fick han slåss för att leva. Och om ni vill veta den sista meningen i boken så är det: ''Far"

Denna bok gjordes av Simon Scarrow. Han har också gjort en många delar av Gladiator. Han gör allra mest böcker som utspelar sig i medeltiden. Han gör allra mest vuxenböcker. Han har faktist gjort över 50 böcker. Dom som skulle gilla denna bok skulle gilla spänning, gladiatorer, drama.

Jag gillade denna bok väldigt mycket för att det är sånt här som jag läser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar