fredag 7 november 2014

Flyga högt av Katarina von Bredow

I min bok är huvudpersonen Vendela hon är femton år och har precis börjat nian. I skolan har
hon aldrig varit cool men ändå inte den som ingen vill va med. Hon är ju med hennes bästis Tove och hennes kille Loke sen har vi Nils med de finaste brunaste ögonen som Vendela är lite små kär i. Men det kommer en ny tjej till deras klass som heter Silja hon är tuff och gör allt som Vendela aldrig skulle göra. Hon har kolsvart hår, hon klär sig i konstiga kläder och hon blir kompis med den nördigaste i klassen.

En dag ringer Silja till Vendela och frågar om dem kan gå och handla, Vendela säger att det går en liten stund för att hon ska till Tove sen. Dem har riktigt kul och dem provar konstiga kläder och sen är det dags för Vendela att gå till Tove. Tove bärettar att hon inte alls gillar Silja och att hon ser så konstig ut. Men Vendela är ju kompis med Silja så hon säger inget utan håller med. Allt blir helt komplicerat i denna boken för Vendela är kompis med både Tove och Silja men dem tycker inte om varandra. Tove är ju den ordentliga som aldrig gör fel och Silja som balanserar på broräcken och går på fester.

Sen har vi Sven han är den coolaste i hela skolan, han har det blonda finaste håret som finns. Han har fina muskler och ser ut som den snyggaste killen på jorden men Vendela skulle aldrig bli kär i han som bara flänger runt alla möjliga tjejer han vill ha. Han och Silja blir vänner och han bjuder henne på en fest och dem vill att Vendela ska hänga med hon tycker det är en kul grej och frågar Tove. Hon blir jättearg, hon tänker minsann inte gå på någon fest och bli full. Vendela säger nej till festen för att Tove inte vill hänga med. Men dagen efter ringer Sven den snyggaste i skolan till Vendela och ber henne följa med Vendela tycker att det är så häftigt bara att han ringer till henne så hon kan inte säga nej.

De går på festen och dricker lite för mycket och Sven tar med Vendela ut för att gå en promenad, första busken de passerar spyr hon på, Sven går i väg Vendela fattar för vem vill se när hon står där på alla fyra och allt sprutar ut igenom hennes mun. Men Han hämtar en handduk och tar med henne till sjön och tvättar av henne. När Vendela mår lite bättre går de tillbaka och somnar i en säng. Hon har inte sagt något till hennes föräldrar så under natten har hennes pappa ringt runt till alla möjliga och nu äntligen fattat vart hon är han åker dit och plingar på Vendela är uppe och hon tar sina grejer och går ut. Hon får en rejäl utskällning och allt blir katastrof.  

Jag själv tyckte inte boken va dålig men inte heller bra för att dem använder jättemycket svärord och jättemycket snusk i boken jag tycker själv inte om det. Men det är bra med text på sidorna och den är ganska enkel att läsa. Jag skulle nog säga att 12 och uppåt ska läsa denna bok för den är lite för vuxen för 10 åringar. Jag skulle nog ge den en 4/10 för baksidan avslöjar för mycket och titlen passar inte.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar